fbpx

Nieuwsbericht 2 24-Uurs Challenge Malle Piet

Namens Crew Malle Piet, Stichting Vaarkracht en de Maarten van der Weijden Foundation danken wij iedereen die via onze site heeft  aangegeven de Challenge van 20 oktober te sponsoren of te steunen.

 

 

Nieuwe doelen: 150 Mijl = 150 sponsors

Op dit moment hebben zich maar liefst 110 sponsors aangemeld. Wat een fantastisch resultaat in slechts 2 weken tijd!. 

Dit geeft ons enorm veel energie en daarom hebben we onszelf een nieuw doel gesteld:

Op 20 oktober voor iedere mijl een sponsor; 

150 Mijl  = 150 Sponsors

Om deze 40 sponsors te vinden kunnen we ook uw hulp gebruiken.

 

Aandacht tijdens korpsavond brandweer de Bilt

Tijdens de korpsavond op 22 september jl van de brandweer in de Bilt, mochten wij aandacht vragen voor de Challenge.
Burgemeester Sjoerd Nelissen gaf ons het podium om ons verhaal vertellen, wetende dat zich in de zaal ook lotgenoten bevonden. Het was indrukwekkend om de persoonlijke verhalen te horen en het vele support te ontvangen!

Blusgroepen 111 & 112 hebben een fantastisch mooie donatiepot gemaakt. Ons verhaal blijkt ook de jeugd aan te spreken. Zakgeld wordt gestort in de donatiepot. Prachtig!!!

Posten Maartensdijk, Groenekan, Westbroek, De Bilt en Bilthoven: dank voor jullie steun, wat een mooie club zijn jullie. Op zo’n avond weet je het weer; Brandweerman ben je voor een ander; maar nog meer voor je ploegmaat…

Ook mochten we op intranet van de Brandweer VRU aandacht vragen voor onze Challenge. Ons verhaal staat met een mooi artikel op het interne brandweer netwerk. Hoe mooi is dat als je zo’n platform krijgt om de Challenge onder de aandacht te krijgen.

 

 

Facebook.PNG
Facebook.PNG

 

Sponsoring bedrijven

In de afgelopen weken heeft ook een aantal bedrijven een flinke duit in het zakje gedaan!

 • VEOLIA
 • Capable 
 • Visietech
 • B/Aerospace
 • Heemstaete
 • En nog een aantal meer…

Dank voor jullie bijdrage !

 

 

Ambassadeur van de dag 

De donatie pot van de 24-Uurs Challenge is inmiddels ook zijn eigen reis gestart. De donatiepot wordt geadopteerd door een ‘Ambassadeur‘ van de 24-uurs challenge en helpt ons om sponors te werven of donaties.

 

Zeevishandel de Botter‘ op de Hessenweg in De Bilt mocht op de spits afbijten en plaatste de donatiepot prominent op de toonbank. Geen ontkomen aan en heeft mooie verhalen opgeleverd.

Zeevishandel de Botter adopteert voor één dag de donatiepot om sponsers te werven voor de de Challenge. De Botter steunt het initiatief omdat water, zee en alle andere element die met water te maken hebben in het DNA van de vissers zit.

Maar met name het doel waarvoor de de Malle Piet de Challenge aangaat en als geen ander weet dat 24 uur non-stop zeilen in de herfst niet echt een zomerse aangelegenheid zal zijn. 

 

Zondag 30 september is Restaurant Pomp 41 ‘Ambassadeur van de dag‘ en sponsert de Challenge als klanten de Callenge willen steunen.

 

Vandaag is  ‘Restaurant Pomp 41‘ Dorpsstraat 41-43 in De Bilt Ambassadeur van de dag. 

Pomp 41 adopteert voor één dag de donatiepot om sponsers te werven voor de de Challenge. Pomp 41 steunt het initiatief omdat de verschrikkelijke ziekte aan weinig mensen de deur voorbijgaat volgens Soumaya Mol. Daar moeten we wat aan doen.

Lokale to the point en no-nonsense initiatieven waarderen we zeer en steunen die dan ook van harte.

Maar met name het doel waarvoor de de Malle Piet de Challenge aangaat en als geen ander weet dat 24 uur non-stop zeilen afhankelijk is van goed eten sponsert Pomp 41 Malle Piet met een paar stevige ‘hand-out’ gerechten voor de nachtelijke zeiluren. 

Pomp 41 sponsert de challenge met een speciale actie en aanbieding op 30 september. Klik Hier of ga naar de ‘Ambassadeur van de Dag’ voor meer informatie.

 

Nog even over de sponsoring

Op onze site www.mallepiet.com kun je een reactie plaatsen en aangeven op welke wijze gesponsord wordt. Dit kan via de link hoe word ik sponsor. Op zaterdag 20 oktober kunnen wij jullie dan een bericht sturen en vertellen hoeveel zeemijl we hebben gezeild. Hiermee kun je het te storten bedrag bepalen en overmaken onder vermelding van “24-uurs Challenge Malle Piet”

 

 

Direct doneren:

Wil je niet wachten op de uitslag en nu alvast doneren, dan kun je het bedrag direct overmaken naar één van de twee doelen:

 

 • Stichting Maarten v.d. Weijden foundation: NL70 RABO 0321549333 t.g.v. Stichting Maarten Van Der Weijden Foundation

Vermeld bij de transactie: “24-uurs Challenge Malle Piet”… !

 

 

De 24-Uurs Challenge

De 24-uurs wedstrijd wordt georganiseerd door de vereniging van kustzeilers er werd dit jaar voor de 54e keer georganiseerd. Het is een ‘stevige tocht’ waarbij dit jaar bijvoorbeeld 345 boten zijn gestart om zoveel mogelijk mijlen te varen in 24 uur. 

De 24-Uurs Challenge die we gaan zeilen is aan strikte regels gebonden welke zijn vastgelegd in het 24-uurs reglement. Zo moet de route gevolgd worden volgens een vaste route die de “Rakkenkaart”is vastgelegd en iedere ‘rak’ slechts éénmaal gevaren mag worden en een boei stuurboord genomen moet worden.

Dat en nog een aantal regels maken dat er een continu spel is tussen navigeren, windrichting en voorspellen bij welk rak de hoogste snelheid wordt gehaald. Kortom de navigator moet eigenlijk 24 uur lang voorspellen en anticiperen op de continu veranderende weersomstandigheden. 

Hoewel het nu eigenlijk geen wedstrijd maar een zeiltocht is, blijft het doel om zoveel mogelijk zeemijlen te maken in 24 uur.

150 mijl in 24 uur

Let wel; de 150 zeemijl die wij in 24 uur hopen te zeilen is gebaseerd op een gemiddelde van iets meer dan 6 knopen per uur, 24 uur achtereen…

Dat is een stevige uitdaging waarbij de bemanning van ‘Malle Piet’ echt aan de bak moet.

 

 

Start & Finish Programma

Over het start- en finish programma kunnen we al wat meer zeggen. Stichting Vaarkracht verrast ons door uit te zwaaien en een First en Last mile Salute aan te bieden. Hoe mooi! Dank aan Stichting Vaarkracht hiervoor.

Start programma Urk:

 • Start locatie is Burgemeester J. Schipperkade 4 8321 EH Urk
 • 18:00 – 18:30 Ontvangst, genodigden, sponsoren, geïnteresseerden in veilinghal havenkantoor.
 • 18:00 – 18:30 Aankomst KNMR en schippers voor de First Mile Salute
 • 18:30 Genodigden, sponsoren en geïnteresseerden stappen op schepen 
 • 18:45 Trossen los en uitvaart ‘Malle Piet’
 • 19:00 Start 24-Uurs Challange ‘Malle Piet’
 • 20:00 Sponsoren en genodigden terug in veilinghal voor drankje en visje
 • 20:30 Einde ontvangstprogramma

 

Bent u in de gelegenheid en wilt u de bemanning van ‘Malle Piet’ uitzwaaien dan bent u van harte welkom in Urk.
De finish is 24 uur later en vindt op vrijwel gelijke wijze plaats in Medemblik. Hier wordt de ‘Malle Piet’ ontvangen met een ‘Last Mile Salute’.

Finish programma Medemblik 

(Let op finish programma is nog niet definitief)

 • Finish locatie is  havenhoofd Oosterhaven Medemblik 
 • 18:00 – 18:30 Ontvangst, genodigden, sponsoren, geïnteresseerden kade Oosterhaven Medemblik
 • 18:30 Andere schippers die in de haven liggen zijn in de buurt e.d. varen naar de finishplaats.
 • 19:00 Schepen varen met Malle Piet naar binnen Last Mile salute
 • 19:45 Aankomst Malle Piet
 • 20:00 Welkoms woord door vertegenwoordigers van de stichting.
 • 20:30 Einde programma

Meer informatie vindt op de website www.mallepiet.com onder info 24-uurs Challenge of klik hier.

 

 

Uw hulp is essentieel 

De komende week gaat de bemanning van ‘Malle Piet’ er weer volop tegenaan om ons doel van 150 sponsors te realiseren. Ook hier geldt: we kunnen het niet alleen. Dus help ons door berichten te delen en te verspreiden via social media.

Alvast hartelijk dank!