fbpx

Persbericht-2; 24 uurs Challenge Malle Piet

 

Malle Piet zeilt voorlopig meer dan 7.000  euro bij elkaar met ‘overweldigende’ 24-Uurs Zeil Challenge


Door Diana Bogaars 21-Oktober 2018 www.diabo.nl

 

 

 

De Malle Piet zeilde dit weekend voorlopig meer dan 7.000 euro bij elkaar met hun 24-Uurs Zeil Challenge. Na de finish zaterdagavond in Medemblik noemde de driekoppige bemanning Jan Stoker, Paul en Alwin Zaal de alternatieve 24 Uurs Zeilrace ‘overweldigend’. De drie mannen legden in 24 uur bijna 100 mijl af om geld te verzamelen voor twee goede doelen die hun na aan het hart liggen: Stichting Vaarkracht en de Maarten van der Weijden Foundation.team Alwin, Jan, Paul

“Geweldig, overweldigend hoe iedereen zich heeft ingezet voor ons”, reageert de bemanning na binnenkomst emotioneel. “Dat konden wij niet anders beantwoorden dan met een enorme inzet vanuit ons om samen met anderen deze Challenge te varen. Helaas hadden we de eerste 8 uur weinig wind. Daarna konden we goed zeilen. Zeilen vinden wij fantastisch, helemaal nu specifiek voor mooie goede doelen. Wij hebben het graag gedaan!”

Bij vertrek vanuit Urk op vrijdagavond 19 oktober kreeg de bemanning extra wind in de zeilen door de ereboog van water, gevormd door de Brandweer Bilthoven en de KNRM Urk. En wind hadden de mannen nodig, want het doel was om in 24 uur zoveel mogelijk nautische mijlen af te leggen. ’s Nachts liet de bries het echter afweten, waardoor de gewenste 150 mijl niet werd gehaald. Het rustige weer was wel gunstig voor de ‘toast to life’ die stipt om 24.00 uur plaatsvond. Met een witte vuurpijl en champagne werd getoast op alle mensen die de afgelopen periode de Challenge hebben ondersteund met ontroerende verhalen, geld, hulp e.d. Maar ook op degenen die op dit moment leven met kanker of die niet meer bij ons zijn.KNRM brandweer en familie zwaaien uit

Paul Zaal, Alwin Zaal en Jan Stoker werden zeer recent geconfronteerd met kanker bij een van hun naasten. Hierdoor konden zij last minute niet deelnemen aan de Kustzeilers 24 Uurs Zeilrace afgelopen augustus. Dat zat ze niet lekker. Vandaar dat ze alsnog de 24 uur volbrachten, maar nu niet met het doel te winnen. Ze besloten om zoveel mogelijk geld bijeen te zeilen voor Vaarkracht en de Maarten van der Weijden Foundation. Robert Rust, directeur Vaarkracht, was onder de indruk van het initiatief: “Kippenvel! Wat een geweldig resultaat, maar vooral wat geweldig die saamhorigheid die ontstaat als mensen getroffen worden door een vreselijke ziekte en proberen daar iets moois voor te doen. De Brandweer, KNRM, havenmeesters, gemeenten, vaarkracht vrijwilligers, familie en vrienden van de zeilers die allen opstaan en iets fantastisch neerzetten. Allen hartelijk bedankt!”

Zowel tijdens de voorbereidingen als tijdens de Challenge zijn Paul, Alwin en Jan zeer geraakt door het overweldigde enthousiasme van familie, vrienden, collegae alsmede onbekenden die hielpen om hun doel te verwezenlijken. Een ziekte waar velen mee te maken krijgen, verbroedert en motiveert om te helpen en te reageren. Veel publiek en ereboog bij onthaal 24-uurs challenge

Dit alles kwam op zaterdagavond 20 oktober in Medemblik tot een climax. Daar finishte de Malle Piet volgens de regels van de 24 Uurs Zeilrace de Challenge. Het brandweerkorps van Jan Stoker uit Bilthoven en het korps uit Medemblik zorgden voor opnieuw een enorme ereboog van water over de Oosterhaven. De zeilers, begeleid door familie en vrienden op een KNRM-boot, voeren hier onderdoor. Maar liefst vier brandweerwagens lieten minutenlang hun sirenes horen, wat de vele toeschouwers op de kade kippenvel bezorgde. De missie was volbracht en de voorlopige opbrengst is 4.975 euro. Komende week, als ook de bijdragen per gevaren mijl zijn uitgerekend, zal een eindstand van deze mooie actie bekend worden gemaakt.

Doneren kan nog steeds!

team 816

/// Einde

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

 

VaarKracht/info@vaarkracht.nl

 

 

Doneren kan nog steeds !!

Ik sponsor …..

 

 

 

 

Ik sponsor …..(vermeld Malle piet)

 

 

 

 

 

 

First Mile Salute

Tijdens de start van de 24 Uurs had vaarkracht samen met de Havenmeester van Urk voor het havenkantoor een standje ingericht voor sponsors, geïnteresseerden en genodigden. Groot was de verrassing dat naast familie en vrienden ook een afvaardiging van de 111 & 112 acte presence gaf.

Onderstaand een korte impressie van de ‘First Mile Salute’…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Last Mile Salute

Na de 24 uur zeilen overtreft het onze verwachting dat er weer een groots onthaal is in Medemblik. Groot was de verrassing dat naast familie en vrienden WEER een afvaardiging van de 111 & 112 acte presence gaf.

  • Brandweer Medemblik: Dank !
  • KNRM Medemblik: Dank !
  • Havenmeester Medemblik: Dank !
  • Gemeente Medemblik: Dank

 

Onderstaand een korte impressie van de ‘Last Mile Salute’…

 

 

 

 

NEW

NEW

 

 

 

 

 

NEW

NEW

 

 

NEW

NEW (bad quality)

 

 

 

 

 

 

Namens Crew Malle Piet; Iedereen dank …voor alles, voor veel en alle momenten

0 0 stemmen
Artikel waardering
Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x