fbpx

Revisie White Lock Cobra de Luxe

 

 

Al een tijdje liep het stuur vast. Het was dan even doorduwen en dan was er weer dagen niets aan de hand. Echter je kon duidelijk merken dat tijdens het sturen het haperde en en steeds stroever ging lopen allemaal. Dit heb ik een paar jaar zo volgehouden echter op een gegeven moment ging het toch allemaal wel echt zwaar en vlak voor de vakantie sloeg het stuur echt vast en kon tijdens het zeilen eigenlijk niet meer gestuurd worden. Dan slaat de schrik toch wel toe.

Toch maar de kolom er vanaf gehaald en begonnen met reviseren van de kolom. Een stevig project en wist niet waar ik aan begon. Maar wat was ik blij dat ik de kolom uit elkaar heb gehaald. Ik weet hoe een lager eruit moet zien maar toen ik hem openmaakte vielen er verroeste balletjes uit en zaten er ringen om de buis heen wat een lagerschaal zou moeten zijn. Ook de overbrenging zat helemaal vast. Pas na 3 nachten in de cola was deze te demonteren.

Onderstaand wat foto’s van de revisie.