fbpx

Reparatie Furlex Type B MK II

 

Tijdens het opruimen van de voorbak werden er kogellagertjes aangetroffen. Dat is over het algemeen geen goed bericht. Bij nader onderzoek bleek dat er kogeltjes uit de furlex waren gevallen. Alles is te repareren alleen van belang is weten waarom er kogeltjes uit de furlex konden komen en wat de oorzaak daarvan is. Er zat dus niet anders op dan de spullenboel uit elkaar te halen.

De stag eraf halen is toch wel wat je probeert te voorkomen dus moet er creatief omgegaan worden met het vastmaken van de buizen. We hebben dit opgelost door de furlex los te halen en met een paar staalklemmen ervoor te zorgen dat de buizen er niet vanaf glijden. Dat werkte prima en beter dan een klemtang omdat je het gerust een week kunt laten zitten.

Daarna kwam het leuke werk; alles uit elkaar halen, schoonmaken, invetten en weer in elkaar zetten. 

Onder de foto’s zijn korte toelichtingen geschreven.

 

Heb je belangstelling voor de revisie van een White Lock Cobra de Luxe stuurkolom :  Klik Hier 

 

 

1. Borgschroefje los

Afbeelding 1 van 15

Achteraf bleek dit het probleem te zijn. Op één of andere manier is het borgschroefje losgeraakt waardoor de het geheel kon losdraaien en er kogeltjes los konden raken. Het goede nieuws was dat de stag nooit los kan omdat het rol systeem én de stag van elkaar gescheiden zijn.

 

 

Nog even kort wat de 24-Uurs Challenge eigenlijk inhoud 

De crew gaat onder startnummer ‘816‘ een alternatieve 24-uurs varen met als doel geld in te zamelen voor Vaarkracht en Maarten vander Weijden foundation. Geheel volgens de spelregels en in de traditie van de 24-uurs start de Malle Piet op 20 oktober as om 19:00 om vervolgens 24 uur achtereen zoveel mogelijk mijlen te varen waarbij iedere gevaren mijl geld oplevert voor beide stichtingen. 

De crew van de Malle Piet zoekt sponsors die minimaal bijdragen voor minimaal 0,05€ cent per gevaren zeemijl om deze twee mooie doelen te ondersteunen en stelt zich ten doel om minimaal 150 mijl te zeilen.