fbpx

Nieuwsbrief 1 24-Uurs Challenge Malle Piet

Hallo Sponsors van de Malle Piet,

 

Namens Crew Malle Piet, Vaarkracht en de Maarten vd Weijden Foundation dank voor de toezegging om de Challenge van 20 oktober as te sponsoren.

Wat een fantastisch resultaat hebben we tot nu toe bereikt…! Maar liefst 60 sponsors binnen een week ….!

Het heeft ons als initiatiefnemers allemaal enorm verrast wat er in één week kan gebeuren. De opzet was dat de Crew Malle Piet een 24-uurs Chalange zou gaan zeilen met een doel en dat wat familie en vrienden zouden doneren aan het goede doel. Idee was dat als we toch eens 50 sponsors zouden hebben bij de start op 19 oktober…wat zouden we dan geslaagd zijn in onze opzet. Dan zouden we 50 mensen in onze omgeving hebben die mooi vinden wat we doen en over de duim gerekend 50 x 5 cent we ongeveer 400€ voor twee goede doelen. Dat zou wat zijn zeg…

Tot onze grote verrassing hebben we binnen een week al meer dan 60 sponsors en een bedrag die we niet hadden kunnen dromen. We zijn slechts drie eenvoudige leuke veertigers met een leuk idee en doel. Maar dat het zo zou lopen hadden we niet bedacht.

Wat een feest en wat een energie krijgen we hiervan. 

Betekend ook dat we ons doel moeten bijstellen. We denken met de benen weer op de grond dat 100 sponsors bij de start toch wel een fantastisch resultaat moet zijn. We zijn al zo’n beetje door familie en vrienden heen en als we er nog 40 sponsors bij kunnen werven dan zijn we reuze trots op wat we bereikt hebben….. Dus help ons en deel de webpagina of onze twitter, instagram of facebook berichten. We gaan voor de 100…

 

Nog even over de spelregels van de 24-Uurs Challenge die we gaan zeilen. Hoe we dat moeten gaan doen ligt vast en zijn aan strenge regels onderhevig. Hoewel het een tocht is blijft het doel om knetterhard te zeilen om zoveel mogelijk mijlen te maken in 24 uur. Let wel; 150 mijl in 24 uur is een gemiddelde van iets meer dan 6 knopen per uur 24 uur achtereen….dat is wel een ding en is retehard dus Crew Malle Piet moet echt aan de bak. 

We hebben ook wat vragen over de sponsering en hoe daar mee om te gaan. Wat we vragen is 5 eurocent per gezeilde mijl wat betekend dat als je sponsort 7,50 gaat doneren aan één van de twee doelen. Het is natuurlijk aan de sponser om dit te veel of te weinig te vinden. Het is aan de sponsor welk bedrag er wordt over gemaakt aan de doelen. Waarom we vragen om eerst een reactie geven is om zaterdag 20 oktober te kunnen bepalen hoeveel mijl we uiteindelijk hebben gezeild zodat het bedrag bepaald kan worden.

 

Over de doelen kunnen we vrij simpel zijn. We wilden een organisaties die een gerelateerd zijn aan water, zeilen, en onderzoek. We kwamen als snel uit bij stichting vaarkracht en de Maarten vd Weijden foundation. Vaarkracht is pracht organisatie die (ex) kanker patiënten een zorgeloze dag op het water wil geven. Dat betekend dat zeilers en anderen watersporters belangeloos een dag met een patiënt gaat varen om even uit de misère te zijn. De Malle Piet doet hier ook aan mee en het is een fantastische ervaring. De Maarten vd Weijden Foundation spreekt bijna voor zich en gaat voor fondswerving voor kanker onderzoek. Het lijkt ons dat we met onze Challenge twee mooie doelen hebben gekozen waardoor ee sponsor een keuze heeft, nl: een patiënt en prachtige zorgeloze dag bezorgen óf naar de toekomst denken en funding voor onderzoek realiseren.

Welk doel de sponsor uiteindelijk kiest is aan de sponsor. Niet aan ons. Enigste wat we er over kunnen zeggen is dat de Maarten vd Weijden foundation als een mega bedrag heeft en Vaarkracht daar een beetje mee in de schaduw staat dus een duwtje extra kunnen ze gebruiken. Maar nogmaals…..de sponsor bepaald.

 

Komende week gaan we er weer tegenaan in het werven van sponsors om jullie volgende week te informeren over de stand van zaken en weer wat meer info over de Challenge.

 

Nogmaals dank; Crew Malle Piet Paul, Alwin & Jan